Κικίλιας: Η βιομηχανία τουρισμού επιστρέφει τα κέρδη της στις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικογένεια

Στην 7η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη που επιφέρει η βιομηχανία του τουρισμού στις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικογένεια.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στην Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ, μια σημαντική πρωτοβουλία που άπτεται της συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα, των επιχειρήσεων και του εμπορικού κόσμου με τον τουρισμό.

Είναι προφανές ότι η στρατηγική μας στη νέα εποχή εμπλέκει τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις εμπορικές επιχειρήσεις, τα καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, με την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου, αναπτυξιακού και επενδυτικού. Τέτοιο είναι το Υπουργείο Τουρισμού, αυτή είναι και η υφή του νομοσχεδίου που καταθέσαμε και ψηφίζουμε στη Βουλή. Με αναπτυξιακά εργαλεία, όπως είναι οι DMOs και η ανώνυμη εταιρεία εκμετάλλευσης των ιαματικών πηγών» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε:

«Η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, τραβάει μπροστά και την υπόλοιπη οικονομία. Οι προοπτικές είναι σημαντικές. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα, αλλά με πολλή δουλειά και προσπάθεια. Χαίρομαι που για το 2021 το κατά κεφαλήν συνάλλαγμα που δαπανά ο επισκέπτης έχει αυξηθεί και είναι πάνω από 600 ευρώ.

Οφείλουμε όλοι μαζί, με τους επιχειρηματίες του χώρου, με τους ανθρώπους του εμπορικού κόσμου και τα στελέχη του τουρισμού, να βρούμε νέους τρόπους έτσι ώστε να προσελκύσουμε πιο ποιοτικούς επισκέπτες και τουρίστες.

Να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τη δυνατότητα να είναι προσβάσιμοι πιο πολλοί προορισμοί, να «φωτίσουμε» πιο πολλούς προορισμούς στη χώρα και στον χειμερινό τουρισμό και στο θερινό τουρισμό και στον εναλλακτικό τουρισμό, έτσι ώστε αυτή η μεγάλη βιομηχανία που έχουμε να ενισχύεται, να αυξάνει και να επιστρέφει τα κέρδη της στις τοπικές κοινωνίες, στην ελληνική οικογένεια, δημιουργώντας μόνιμα περισσότερες θέσεις εργασίας».