ΕΟΤ: Επίσκεψη της Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυς Λοΐζου στην Ιταλία

  • Δήμαρχοι ALPEDI

Τριήμερη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρία Βίκυ Λοΐζου, ως επίσημη προσκεκλημένη στα βραβεία του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Amicorti film festival και των τοπικών αρχών της επαρχίας του Cuneo, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά μηνύματα των διαγωνιζόμενων ταινιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βραβείο κέρδισε η ελληνόφωνη ταινία ιταλικής παραγωγής με τίτλο «Ιnverno» («Χειμώνας») του Giulio Masteomauro.

Η Γενική Γραμματέας είχε συναντήσεις με τις αρχές των Δήμων Cuneo και Alba και της περιφέρειας του Piemonte, αλλά και με επιχειρηματικούς φορείς. Μια περιοχή με τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον χώρο της γαστρονομίας και του οινοτουρισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η Γενική Γραμματέας είχε επίσης συναντήσεις με τους οργανισμούς τουριστικής προβολής της περιοχής αλλά και με τον πρόεδρο του Ferrero Foundation κ. Bartolomeo Salomone και τον καθηγητή Giusepe Tardivo. Σε ειδική εκδήλωση παρουσία των 5 Δημάρχων της κοινότητας των Alpe di mare της επαρχίας Cuneo (Beinette, Boves, Chiusa di Pesio, Peveragno και Pianfei) ο Δήμαρχος του Peveragno τίμησε την Γενική Γραμματέα με το μετάλλιο της πόλης.

Η ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ ήταν πολύ σημαντική αφού στην κριτική επιτροπή μαζί με διακεκριμένες προσωπικότητες από το Hollywood και την Ιταλία συμμετείχαν ο αν. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του ΕΚΠΑ κ. Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης και η κα Βίκυ Μπαφατάκη, επικοινωνιολόγος, η οποία βραβεύτηκε για τη συμβολή της στο φεστιβάλ και την προώθησή του σε διεθνές επίπεδο.