Ακόμα μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό το 2023

Επίσκεψη στη Θάσο πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 η υπουργός Τουρισμού Ιωάννα Δρέττα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Θάσου Ελευθέριο Κυριακίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αθανάσιο Τσώνη, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς, έγινε γόνιμη και διεξοδική συζήτηση για τις αναγκαίες πολιτικές προκειμένου η Θάσος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ανοίγονται στο άμεσο μέλλον.

Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός Τουρισμού Ιωάννα Δρέττα δήλωσε ότι «κάθε προορισμός της Ελλάδας έχει τις δικές του προκλήσεις και ευκαιρίες. Η Θάσος αγωνίζεται πολλά χρόνια για την επανατοποθέτηση του τουριστικού προϊόντος της, σε νέες σύγχρονες βάσεις. Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρει γιατί έχει προσεγγίσει τον τουρισμό τεχνοκρατικά. Συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους φορείς, προωθεί αποτελεσματικές συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα. Για την συνολική πορεία του ελληνικού τουρισμού είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη, κάτι που προκύπτει και από τα προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα έσοδα το πρώτο τετράμηνο του 23 «τρέχουν» με αύξηση 16% σε σχέση με το 2019. Όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας έως αυτή τη στιγμή, καταδεικνύουν πως η χρονιά θα κλείσει θετικά. Το 2023 θα είναι μια ακόμη καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό», ανέφερε η κύρια Δρέττα.