15 στα 15 στο Λονδίνο και 514 παγκόσμια βραβεία για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ξεπερνούν και επίσημα πλέον τα 500 διεθνή βραβεία, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ 514 διεθνών βραβεύσεων στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου.

Αποτελεί μεγάλη τιμή και στιγμή για την Ελλάδα, για τη Σπάρτη Λακωνίας και τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μια πολύ υψηλού επιπέδου διάκριση, με 15 βραβεία σε 15 συμμετοχές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, σημειώθηκε στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2022 (LONDON IOOC 2022).

Πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Λονδίνου, από τις 5 έως τις 17 Ιουνίου 2022. Διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία 9/10 βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την αυστηρή μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2022 έφτασε τα 963 ελαιόλαδα προερχόμενα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου, LONDON IOOC 2022, με δεκαπέντε (15) εξειδικευμένα βιολογικά – gourmet ελαιόλαδα τους, συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν ακόμα και το 96% και τιμήθηκαν με τον αριθμό των δεκαπέντε (15) βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους.

Συνολικά, βραβεύτηκαν με 4 πλατινένια, 6 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία υψηλού κύρους και αναγνώρισης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου που να έχει βραβευθεί με τέσσερα (4) πλατινένια βραβεία από τους ειδικούς κριτές. 

Ειδικότερα, τα δεκαπέντε (15) βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στον LONDON IOOC για το 2022 είναι:

MASTERPIECE Blend evoo – Πλατινένιο

Flavored Gourmet ENIGMA – Πλατινένιο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Πλατινένιο

OLEOASTRON Gourmet Evoo – Πλατινένιο

MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό

GEMSTONE Blend evoo – Χρυσό

FYLLIKON Βιολογικό Πρωτέλαιο – Χρυσό

ENSTAGMA Gourmet evoo – Χρυσό

PLUS HEALTH GREEN evoo – Χρυσό

TREASURE blend evoo – Χρυσό

AGOURELAIO Βιολογικό – Ασημένιο

PLUS HEALTH BLUE evoo – Ασημένιο

ENSTAGMA Saffron & Sage – Ασημένιο

ARMONIA Βιολογικό – Ασημένιο

ENSTAGMA Saffron & Rosemary – Ασημένιο

Η εξαιρετική αυτή απόλυτη επιβράβευση του 100% στο Λονδίνο είναι διεθνούς κύρους, και ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας, τη Σπάρτη Λακωνίας καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 30 χρόνια.

Παράλληλα με τις δεκαπέντε (15) αυτές βραβεύσεις σε ισάριθμα ελαιόλαδα τους στο Λονδίνο, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ξεπερνούν επίσημα τα 500 διεθνή βραβεία, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ  514 παγκόσμιων βραβείων στους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς διαγωνισμούς του κόσμου.

Σημειολογικά αναφέρεται ότι το πρώτο διεθνές βραβείο των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου έγινε πραγματικότητα  το 2012, στο Λονδίνο, μετά από 20 χρόνια προετοιμασίας. Έπειτα από 10 χρόνια συμμετοχών σε διεθνείς διαγωνισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, ήρθε και πάλι στο Λονδίνο η υπέρβαση των 500 βραβείων, με ένα απίστευτα θετικό αποτέλεσμα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.