Το Φαράγγι του Φονιά: Δείτε τις «φυσικές πισίνες» της Σαμοθράκης

Το Φαράγγι του Φονιά είναι ένα «κομψοτέχνημα» με “άγρια” ομορφιά, που «κόβει» την ανάσα! Ένας προορισμός, που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και κοσμεί το νησί της Σαμοθράκης. Στη μέση του νησιού υψώνεται το Βουνό «Σάος». Με ψηλότερη κορυφή τα 1.611 μέτρα “κρύβει” στο έδαφος του, κάποια από τα πιο ιδιαίτερα και ειδυλλιακά μέρη της νησιωτικής Ελλάδας. “Παρθένα φύση”, πηγές, καταρράκτες, και δάση με βελανιδιές, πλατάνια, κέδρους και πεύκα, σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Το κολύμπι στις «Βάθρες» αποτελεί την πιο πολυφημισμένη δραστηριότητα στο νησί και είναι μια “εμπειρία ζωής”. Τα νερά που πηγάζουν από το βουνό δημιουργούν μια “αλησμόνητη” φυσική ποικιλομορφία. Καταρράκτες, ρυάκια, λίμνες, ρέματα και μονοπάτια ξεδιπλώνονται αβίαστα, μπροστά στα μάτια σας. «Η Γριά Βάθρα» απέχει δέκα λεπτά από το χωριό Θερμά, ακολουθώντας ένα πανέμορφο καταπράσινο μονοπάτι. Συνολικά, υπάρχουν τέσσερις βάθρες, στις οποίες σχηματίζονται «φυσικές πισίνες» απείρου κάλλους. Όντας ξυπόλητοι και έχοντας μια καλή φυσική κατάσταση, θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε έναν “ονειρικό” περίπατο.

Οι “εκπλήξεις” δε σταματούν εδώ. Προχωρώντας στον κεντρικό δρόμο, πέντε χιλιόμετρα μετά τα Θερμά, οι πινακίδες σας οδηγούν στο «Φαράγγι του Φονιά». Ύστερα από τριάντα λεπτά βατού περπατήματος, θα φτάσετε στον πρώτο καταρράκτη. Σε ύψος 1.350 μέτρων, σας επιφυλάσσει ένα μοναδικό “υπερθέαμα” με «νεροτσουλήθρες» που ρέουν πάνω σε μεγάλους λείους βράχους.

Για να μεταβείτε στη Σαμοθράκη, θα χρειαστεί να πάρετε πλοίο από την Αλεξανδρούπολη. Το ταξίδι προς το πανέμορφο αυτό νησί, διαρκεί μία ώρα και πενήντα λεπτά.

Απολαύστε το βίντεο!