Σεϊτάνια: Ο προστατευόμενος «θησαυρός» της Σάμου

Ένας προστατευόμενος υδροβιότοπος με καταγάλανα νερά, μεγαλοπρεπείς βράχους, χαλίκι, λευκή αμμουδιά και πυκνή βλάστηση! Τα Σεϊτάνια Σάμου, θα σας σαγηνέψουν…

Πρόκειται για δύο από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Σε κοντινή απόσταση από την παραλία «Ποτάμι», που βρίσκεται στο Καρλόβασι, ξεδιπλώνεται μπροστά σας, ένας “πίνακας ζωγραφικής”. Ένα βιολογικό πάρκο “άγριας” ομορφιάς, που φιλοξενεί είδη υπό εξαφάνιση, όπως οι φώκιες «Monachus-monachus», η«Κονσολίντα» της Σάμου και η «Πεταλούδα» της Ρόδου.

Το Μεγάλο Σεϊτάνι έχει γαλαζοπράσινα νερά, πράσινο και “ψιλή” αμμουδιά. Δεν είναι οργανωμένο και είναι επιτακτική η ανάγκη, να είστε εφοδιασμένοι με νερό, τρόφιμα, σκηνές ή ομπρέλες, για την προστασία σας από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Μικρό Σεϊτάνι φημίζεται για το βότσαλο, τα βαθιά και διαυγή γαλανά νερά του.

Μη χάσετε την ευκαιρία, να επισκεφτείτε έναν προορισμό, που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας. Απολαύστε τις βουτιές και απαθανατίστε τις στιγμές, με τον φωτογραφικό σας φακό!

Η πρόσβαση στο σημείο είναι εφικτή, είτε με βαρκάδα από το Καρλόβασι, είτε με πεζοπορία από την παραλία Ποτάμι.

Καλές βουτιές…