Παχιά Άμμος: Η μοναδική αμμουδερή παραλία στη Σαμοθράκη

Το «αριστούργημα» της Σαμοθράκης, που αποτελεί τη μοναδική παραλία με άμμο κατά μήκος του νησιού! Η Παχιά Άμμος έχει σπάνια και “ακατέργαστη” ομορφιά, που θα αιχμαλωτίσει τη σκέψη σας…

Η Θράκη είναι ομολογουμένως ένας προορισμός, που οι περισσότεροι δεν τον έχετε συνδυάσει με θερινές διακοπές. Ωστόσο, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρος έχουν “κρυμμένους” παραθαλάσσιους «θησαυρούς». Ειδική μνεία αξίζει να κάνουμε στο νησί της Σαμοθράκης, που διαχρονικά χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο πολυπόθητα καλοκαιρινά μέρη, ειδικότερα για τις νεαρές ηλικίες. Camping, εναλλακτικός τουρισμός, περιπατητικές διαδρομές, φαράγγια, καταρράκτες, πυκνή βλάστηση και βραχώδεις παραλίες έχουν λατρευτεί εδώ και χρόνια από τους νέους.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα του νησιού, που παραδόξως δεν έχει βράχους αλλά «χρυσαφένια» αμμουδιά, είναι η παραλία «Παχιά Άμμος». Όντας στη νότια πλευρά της νήσου, ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα νερά, την ηρεμία και το λεπτό χαλίκι, που θυμίζουν περισσότερο ακτή του Ιονίου, παρά του Αιγαίου. Η παραλία είναι κατά κύριο λόγο «παρθένα». Μολαταύτα, λειτουργούν δύο καταστήματα εστίασης, που βοηθούν στην εξυπηρέτηση σας.

Η διαδρομή προς το σημείο γίνεται οδικώς μέσω ασφαλτόδρομου ή χαλικόδρομου και είναι κάπως δύσβατη. Μη διστάσετε όμως να το τολμήσετε, καθώς η διαδρομή που θα διασχίσετε, θα σας αποζημιώσει πλήρως!

Ακολουθεί βίντεο!