Το λικέρ κάστανο είναι το ποτό-σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης και επιβάλλεται, να γευτείτε το ξεχωριστό άρωμα του!
Πάμε να δούμε πως παρασκευάζεται
Υλικά
- 1 λίτρο κονιάκ
- 1 κιλό κάστανα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη μαύρη
- 1 βανίλια
- 1 ξύλο κανέλας – 2-3 γαρύφαλλα
- 1 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα κάστανα για 10 λεπτά, ώστε να μπορούν να ξεφλουδίζονται εύκολα
- Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα 4
- Τα βάζετε μέσα στο κονιάκ μαζί με τα μπαχαρικά, σε ένα βάζο
- Μετά από 30 μέρες βράζετε το σιρόπι και το προσθέτετε στο ποτό
- Το ανακατεύετε συχνά και το αφήνετε άλλες 10 μέρες
Εις υγείαν!