Αγία Δύναμη: Το «ακατέργαστο διαμάντι» της Χίου

Ένας καταπράσινος κολπίσκος με γαλάζια διαυγή νερά, λευκή αμμουδιά και φυσική αυθεντικότητα. Η Αγία Δύναμη, θα σας χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές ξεγνοιασιάς!

Κοσμεί τη Νότια Χίο και είναι μια από τις πιο απομονωμένες και συνάμα “ξακουστές” παραλίες του νησιού. Ονομάζεται και «Αγία Θεοδοσία» και βρίσκεται κοντά στο χωριό «Ολύμποι». Οφείλει το όνομα της στο γραφικό Μοναστήρι, που δεσπόζει “αγέρωχο” στον λόφο που περικλείει τον κόλπο.

Απάνεμη, γαλήνια και πεισματικά “ελεύθερη” από τις «επιταγές» της κοσμικότητας, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ηρεμία, περισυλλογή και αποφόρτιση. Τα «σμαραγδένια» αιγαιοπελαγίτικα νερά της, σας υπόσχονται δροσερές βουτιές…

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Προμηθευτείτε νερό και φαγητό και απολαύστε τη φυσική σκιά των δέντρων, που περιστοιχίζουν τα βράχια της ακτής. Μετά το μπάνιο σας, σε κοντινή απόσταση, το παραδοσιακό μεσαιωνικό χωριό Ολύμποι, θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο μια γεμάτη μέρα. Ντόπιες λιχουδιές, γραφικά σοκάκια και η “συντροφιά” των κατοίκων σας περιμένουν, για μια αξέχαστη φιλοξενία!

Στην Αγία Δύναμη θα φτάσετε οδικώς, καθώς απέχει τριάντα-οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου.

Απολαύστε το παρακάτω βίντεο!