Τσουχτή Μάνης: Η καρμπονάρα της Ελλάδας που θα σας ξετρελάνει

Τσουχτή Μάνης: Η μακαρονάδα που θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα ξέρατε μέχρι τώρα και θα «απειλήσει» τα πρωτεία της καρμπονάρα!

Ένα ταξίδι στη Μάνη, πέρα από τη φυσική ομορφιά του τόπου, τα αξιοθέατα και τις ανέμελες στιγμές, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και τη δοκιμή όλων των παραδοσιακών γεύσεων του τόπου. Ψηλά στη λίστα με όσα πρέπει να δοκιμάσει ένας ταξιδιώτης, βρίσκεται η Τσουχτή Μάνης.

Μια μακαρονάδα που θα σας θυμίσει τη γνήσια καρμπονάρα, καθώς κυριαρχεί σε αυτή το αυγό, και που σίγουρα θα θελήσετε να φτιάξετε ακόμα και μετά την επιστροφή σας. Ακολουθούν τα υλικά και ο εύκολος τρόπος εκτέλεσης για να πετύχετε την τέλεια Τσουχτή Μάνης.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο.6
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 400 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέσα σε ελαιόλαδο, βάζουμε μια πρώτη στρώση μακαρόνια στην κατσαρόλα πασπαλίζουμε με μπόλικη μυζήθρα τα καίμε με το βούτυρο, να πάρει το τυρί ξανθό χρώμα, όχι να μαυρίσει, συνεχίζουμε με τα μακαρόνια, το τυρί και το βούτυρο άλλες δυο στρώσεις.
  • Τηγανίζουμε τα αυγά, να είναι μελάτα και σερβίρουμε αμέσως κάθε μερίδα με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή.