Κουκουναριές: Η «χρυσή» παραλία της Σκιάθου!

Η διασημότερη παραλία της Σκιάθου, με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη «χρυσαφένια» αμμουδιά, τα πεύκα και το ηλιοβασίλεμα, θα σας «κλέψει» το μυαλό! Οι Κουκουναριές είναι «χάρμα οφθαλμών».

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και κοσμεί τις Βόρειες Σποράδες. Ονομάζεται χαϊδευτικά και «Χρυσή Άμμος». Έχει το όνομα του ομώνυμου χωριού, που παλαιότερα ονομαζόταν «Στροφυλιά». Πρόκειται για ένα πασίγνωστο καλοκαιρινό θέρετρο, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Συνδυάζει την “παρθένα” ομορφιά και την κοσμοπολίτικη όψη. Κατά μήκος της ακτής, θα βρείτε καφετέριες και beach bars, ενώ υπάρχουν υποδομές για θαλάσσια σπορ (θαλάσσιο σκι, jet ski, wind surfing κ.ά.). Μη βιαστείτε να φύγετε, καθώς το σούρουπο, σας επιφυλάσσει ένα “αξέχαστο” ηλιοβασίλεμα…

Οι “εκπλήξεις” δε σταματούν εδώ… Πίσω από την ακτή ξεδιπλώνεται το καταπληκτικό δάσος της Στροφυλιάς με την «πλούσια» χλωρίδα, ενώ το σκηνικό συμπληρώνει, η ομώνυμη λιμνοθάλασσα (350 στρέμματα), που αποτελεί προστατευόμενο υδροβιότοπο (Natura 2000). Εδώ, αφθονεί μια ευρεία γκάμα σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας, όπως αλμυρίκια, καλαμιώνες, πάπιες, κύκνοι, κορμοράνοι, νερόκοτες, φλαμίνγκο, χελώνες κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης, στην περιοχή θα συναντήσετε αναρίθμητους χώρους διαμονής και εστίασης, για όλα τα “γούστα” και όλες τις «τσέπες». Εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια, ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, βρίσκονται στη διάθεση σας.

Στο «μαγευτικό» αυτό μέρος, θα φτάσετε είτε οδικώς μέσω της επαρχιακής οδού Κουκουναριών-Σκιάθου, είτε ακτοπλοϊκώς μέσω των ηπειρωτικών σημείων αναχώρησης από Μαγνησία και Φθιώτιδα.

Απολαύστε το παρακάτω βίντεο!