Το χοιρινό με δαμάσκηνα μαγειρεύεται στη Σκόπελο και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι (κατά προτίμηση μεγάλα κομμάτια)
- 15-20 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- λίγο κονιάκ
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- 2-3 κουταλιές μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με το χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα
- Κατόπιν, ρίχνουμε τη μουστάρδα και τον πελτέ ντομάτας
- Το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις, για να μαλακώσει το χοιρινό
- Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, μαζί με το χυμό τους
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει
Καλή απόλαυση!