Πήλιο – Κισσός: Ο πανέμορφος καταρράκτης του Αγίου Κωνσταντίνου (Vid)

Ενας πανέμορφος καταρράκτης δεσπόζει επιβλητικός, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Τσαγκαράδα, στο Πήλιο, ανάμεσα στο χωριό Μουρέσι και Κισσός.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι διαδρομές του Πηλίου συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια είναι η ομορφότερη.

Και αυτό, γιατί εκεί που βρίσκεσαι σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, αρκούν μονάχα μερικά λεπτά της ώρας για να βρεθείς πλάι στο κύμα και τούμπαλιν.

Μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα από την Τσαγκαράδα, και για να είμαστε πιο ακριβείς ανάμεσα στο χωριό Μούρεσι και Κισσός, βρίσκεται ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος από τρεχούμενα νερά και μικρούς, ατελείωτους, συνεχόμενους καταρράκτες, που σαν νεράιδα καλεί όλους ανεξαιρέτως τους περαστικούς για μια μικρή στάση για ξεκούραση και εννοείτε για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο πανέμορφος αυτός καταρράκτης που μερικοί ονομάζουν Αγίου Κωνσταντίνου, βρίσκεται εντός του Κισσιώτικου Ρέματος και χαρίζει απλόχερα τις ξεχωριστές του εικόνες στους διερχόμενους ταξιδιώτες. Σύμφωνα μάλιστα με τους ντόπιους, το σημείο αυτό αποτελεί μέρος των καταρρακτών του Κισσού, ενώ η συγκεκριμένη τοποθεσία ονομάζεται Μαυρούτσα.

Αν και η διαδρομή χρήζει ιδιαίτερης προσοχής λόγω των μεγάλων βράχων που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού, εντούτοις είναι άκρως εντυπωσιακή και με εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς…