Πήλιο: Απολαύστε το μυθικό Μονοπάτι των Κενταύρων… (vid)

Στο πανέμορφο Πήλιο μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ουσιαστικής… ένωσης με τη φύση, επισκεπτόμενοι το μυθικό Μονοπάτι των Κενταύρων.

Ναι, εκείνων των ανθρωπόμορφων τεράτων, το κάτω μέρος των οποίων ήταν αλόγου και το άνω ανθρώπινο. Όλοι ξέρουμε τον Χείρωνα τον διδάσκαλο κάθε σπουδαίου ήρωα, όπως του Ηρακλή και του Αχιλλέα. Εκείνον τον σοφό ειρηνοποιό αθάνατο, στον οποίο προσέτρεχαν οι θνητοί για θέματα μαντείας, αστρονομίας, μουσικής ή ιατρικής. Δε γνωρίζουν, ωστόσο, πολλοί την Ιστορία τους!

Οι Κένταυροι ζούσαν στην Θεσσαλία, την κατεξοχήν περιοχή των μαγικών πραγμάτων και περιπετειών. Προσωποποιούσαν κάθε αλλαγή στο κλίμα της Φύσης και των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών. Οι Κένταυροι ανισόρροποι και παρορμητικοί συχνά κατηγορήθηκαν για την ακόρεστη οινοποσία τους και για τις καταστροφές που προκαλούσαν στον κόσμο των ανθρώπων.

Ντόπιοι πρόσκοποι ανέλαβαν πριν λίγα χρόνια την χαρτογράφηση του μονοπατιού και την ασφαλή διάβαση του. Προστέθηκαν γέφυρες και καθαρίστηκαν περιοχές, ενώ πέτρινα σκαλοπάτια εντείνουν τη μυθολογική ατμόσφαιρα του μυστηριακού τόπου, οπού ζούσαν τα όντα.

Καταρράκτες και καταγάλανα ρυάκια, πυκνά δέντρα και δροσιά μαγεύουν τον πεζοπόρο. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή 2,7 χλμ. Το μονοπάτι βρίσκεται έξω από το χωριό Πορταριά και το τέλος του οδηγεί στο ίδιο το χωριό.

Χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο, πιο ευκολοπερπάτητο, καταλήγει στο κέντρο του χωριού και το δεύτερο κομμάτι, που είναι και το μεγαλύτερο, καταλήγει στην έξοδο του χωριού.

Πηγή: Maxmag