Παραλία Κακολίμανο: Η πανέμορφη παραλία στις Πετριές Εύβοιας

Η παραλία Κακολίμανο είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας. Bρίσκεται μόλις πέντε λεπτά από το γραφικό λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων Εύβοιας , δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αφού όλη την δόξα την κλέβει η γειτονική παραλία του Χερόμυλου.

Η παραλία του Κακολίμανου έχει λεπτό βοτσαλάκι, παρόμοιο με τη παραλία του Χερόμυλου. Στη θάλασσα και στα πρώτα μέτρα θα συναντήσετε βοτσαλάκι ενώ σε κάποια σημεία υπάρχουν βράχια και σε αρκετά φύκια.

Η παραλία βρίσκεται σε ένα κολπίσκο προστατευμένο από βράχια και τις περισσότερες ημέρες είναι ήρεμη και χωρίς κύμα. Όπως και οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου βαθαίνει σχετικά γρήγορα, αλλά όχι τόσο απότομα όσο σε άλλες.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να έχετε φροντίσει να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει ένα συγκρότημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει και εστιατόριο από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και νερά για την παραλία ή να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας.

Πώς θα πάτε στη παραλία του Κακολίμανου.

Από την Χαλκίδα, κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, αφού περάσετε το Αλιβέρι περίπου 10 λεπτά αργότερα, θα συναντήσετε πινακίδα προς Κάρυστο την οποία και θα ακολουθήσετε.

Στα επόμενα μέτρα βρίσκεται μπροστά σας το χωριό Κριεζά όπου και στρίβεται αριστερά για να μπείτε στο χωριό και εκεί θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Πετριές – Αγίους Αποστόλους.

Είτε μέσα από το χωριό των Πετριών είτε από τον περιφερειακό, σε 10-15 λεπτά θα έχετε φτάσει στο λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων, μερικά μέτρα πριν την παραλία θα στρίψετε αριστερά με κατεύθυνση προς Στόμιο. Μετά από μερικές εκατοντάδες μέτρα θα συναντήσετε πινακίδα προς Παραλία Κακολίμανο, στρίβετε δεξιά και σε 5′ λεπτά θα είστε έτοιμοι να βουτήξετε στα νερά του Αιγαίου.

Πού θα φάτε

Πάνω από την παραλία υπάρχει ταβέρνα, ενώ αρκετές ταβέρνες υπάρχουν και στο γειτονικό λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων. Για όσους επιθυμούν ψητά και κάτι πιο παραδοσιακό, στο χωριό Πετριές (στο δρόμο της επιστροφής) υπάρχει πλατεία με δύο ταβερνάκια, φυσική σκιά από πλάτανο και παιδική χαρά για να ξεφαντώσουν τα πιτσιρίκια μέχρι να έρθουν τα φαγητά.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο