Βόρεια Εύβοια: Μην ξεχάσεις να την ενισχύεις με μια επίσκεψη (video)

24/09/2021 19:20|ΕΥΒΟΙΑ|
  • Βόρεια Εύβοια

Βόρεια Εύβοια… Τίποτα μπορεί πλέον να μην είναι το ίδιο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, όμως όλοι όσοι έχουμε βρεθεί στα πανέμορφα μέρη της πριν τον πύρινο όλεθρο, οφείλουμε να στηρίξουμε τις πληγείσες περιοχές με κάθε τρόπο…

Με την επίσκεψή μας, με την παρακίνηση γνωστών, φίλων και αγνώστων να μας ακολουθήσουν και με την άσκηση πίεσης, με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση, ώστε αυτή τη φορά οι υποσχέσεις να μην μείνουν υποσχέσεις και η Βόρεια Εύβοια να ξεκινήσει το συντομότερο να επουλώνει πληγές.

Ναι, θα απαιτηθούν χρόνια πολλά για να πρασινίσει ξανά, έστω και με πευκάκια και ελατάκια 40-50 εκατοστών, όμως αυτό θα συμβεί, όπως συνέβη και στο παρελθόν σε περιοχές που είχαν ζήσει και πάλι τον πύρινο όλεθρο. Η φύση πάντα «μιλά» τελευταία, η φύση δεν εκδικείται, οι άνθρωποι είναι αυτοί που με δόλο και παραλείψεις της προκαλούν τεράστιες καταστροφές.

Είναι μεγάλη η συζήτηση για το αν και πώς θα μπορούσε (γιατί σίγουρα μπορούσε) να αποτραπεί αυτό που εν τέλει βίωσαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας.

Την απόδοση των ευθυνών θα την επιμερίσουν πρώτοι απ’ όλους όλοι οι Ευβοιώτες και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα το πράξουν με μόνο μέλημά τους, την προστασία του ευλογημένου τόπου τους.

Ισως, μάλλον σίγουρα, γι’ αυτό επιβάλλεται όλοι μας, ενωμένοι ως μια γροθιά να βρίσκουμε τη δύναμη και τον τρόπο να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, όταν η καταστροφή τους χτυπά -κυριολεκτικά- την πόρτα. Γιατί στη θέση που σήμερα βρίσκονται οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας που έχασαν σπίτια, χωράφια, δουλειές και φυσικά το «οξυγόνο» τους από την απόλυτη καταστροφή των πυρκαγιών του Αυγούστου, αύριο μπορεί να βρισκόμαστε όλοι εμείς.

Και θα βρεθούμε, να είστε βέβαιοι.

Δείτε το βίντεο… Πραγματικά, δείτε το κι ας σκοτεινιάσει η ψυχή σας, γιατί αυτό είναι το πρώτο συναίσθημα που προκαλεί η παρακολούθηση του μεγέθους της καταστροφής της φύσης. Το πράσινο έδωσε τη θέση του στο μαύρο, το πανέμορφο δάσος έγινε στάχτη, μα τα χωριά που σώθηκαν και οι Ευβοιώτες είναι εκεί. Κι εκεί θα παραμείνουν, να δώσουν τη μεγάλη και μακροχρόνια μάχη για να πάρουν ξανά το μέλλον του τόπου τους στα χέρια τους.

Εκεί, λοιπόν, στη μαγευτική βόρεια Εύβοια, που μαγευτική παραμένει και θα παραμείνει για πάντα, πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας και με την πρώτη ευκαιρία, να βρεθούμε δίπλα στους Ευβοιώτες, να τους ενισχύσουμε και να τους στηρίξουμε για να αντέξουν. Να αντέξουν στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής τους.

Με την ευχή -για εκείνους- πραγματικά να μην υπάρξει επόμενη…