Ροδινές Κύμης: Δείτε πώς φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα

Οι ροδινές είναι τα ψωμάκια στην Κύμη Ευβοίας που φτιάχνονται με τυρί και θυμίζουν τα τυροπιτάκια αλλά δεν είναι. Η συνταγή είναι πανεύκολη και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

  • 1 αλεύρι φαρινάπ (500 γρ)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι
  • 450 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι

Εκτέλεση

  • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε και το χεράκι μας και το πλάθουμε σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
  • Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μικρού πορτοκαλιού ή μεγέθους που επιθυμούμε και το πλάθουμε σαν μπιφτεκάκι.
  • Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Είναι έτοιμα για σερβίρισμα…Καλή σας απόλαυση!