Παραλία Κορασίδα: Η πανέμορφη παραλία της Εύβοιας

Η παραλία Kορασίδα είναι μια πανέμορφη παραλία κοντά στον οικισμό Αχλαδερή, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια. Βρίσκεται κάτω από καταπράσινα βουνά, στην αγκαλιά του Αιγαίου, με ένα μοναδικό πραγματικά γαλάζιο, απέραντη κατάλευκη αμμουδιά αλλά και λαμπερά βότσαλα.

Για να φτάσουμε εκεί, περνάμε το Αλιβέρι και συνεχίζουμε ανατολικά -με κατεύθυνση προς Κύμη, περνάμε το χωριό Νεοχώρι και λίγο μετά στρίβουμε δεξιά προς Κάλαμο και Αχλαδερή. Μετά περίπου από 2 χιλιόμετρα έχουμε το νου μας να στρίψουμε αριστερά προς την παραλία Κορασίδα, που μας περιμένει στα 8,5 χιλιόμετρα.

Η παραλία της Κορασίδας είναι μία από τις πιο όμορφες στην Εύβοια αρκεί βέβαια να την πετύχετε χωρίς κύμα αφού εξαιτίας της μεγάλης της έκτασης είναι εκτεθειμένη στον καιρό και πολλές μέρες του χρόνου έχει κυματισμό.

Η παραλία Κορασίδα

Μεγάλη σε έκταση (τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος) παραλία που δύσκολα θα την βρείτε γεμάτη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να συναντήσετε τις ημέρες που έχει κόσμο είναι το παρκάρισμα και όχι το που θα στήσετε την ομπρέλα σας.

Η παραλία δεν έχει κάποιο οργανωμένο κομμάτι και αν εξαιρέσουμε λιγοστά δέντρα ψηλά στην παραλία, θα πρέπει να έχετε φροντίσει για ομπρέλα και αντηλιακό αφού ο ήλιος που καίει σχεδόν όλη την ημέρα την παραλία σε συνδυασμό με το λευκό βότσαλο που τον αντανακλά μπορεί να κάνει την παραμονή σας στην παραλία αφόρητη έως επικίνδυνη.

Για καφέδες, χυμούς, νερά αλλά και κολατσιό υπάρχουν καταστήματα που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν στον δρόμο πάνω από την παραλία αλλά καλό θα ήταν να κάνετε τις όποιες προμήθειες πριν κατεβείτε στην ακτή.

Όταν η θάλασσα είναι ήρεμη, η διαφάνεια και τα χρώματα του νερού είναι εκπληκτικά. Διάσπαρτοι βράχοι μέσα στην θάλασσα (σε μεγάλο βάθος) κάνουν τον βυθό ακόμα πιο ενδιαφέρον. Η θάλασσα όπως και οι περισσότερες του Αιγαίου βαθαίνει απότομα αλλά υπάρχουν 1-2 μέτρα διαθέσιμα για το παιχνίδι των παιδιών.

Επίσης υπάρχουν και ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψαράκι και θαλασσινούς μεζέδες ή μαγειρευτά και ψητά της ώρας για όσους δεν είναι φίλοι των ψαρικών.

Όσο για την διαμονή σας στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα που μπορείτε να διανυκτερεύσετε ενώ αρκετοί (αν και όχι πολλοί σε σχέση με άλλες παραλίες) είναι και αυτοί που κατασκηνώνουν. Προσοχή στους κατασκηνωτές αφού ο νόμος απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση και προβλέπεται  πρόστιμο.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του e-wob Ταξιδιωτικός Οδηγός