Παραλία Κεφάλα Άγιος Μερκούριος: Δείτε την απέραντη ομορφιά της

Η παραλία Άγιος Μερκούριος βρίσκεται στην νότια Εύβοια κάτω από το χωριό της Οκτωνιάς η οποία καταλήγει στον γνωστό βράχο με όνομα “Κεφάλα” λόγω της εμφάνισης του. Η παραλία αποτελεί προέκταση της παραλίας της Μουρτερής και καταλήγει στον βράχο Κεφάλα που δίνει και το όνομα του στο δεξί άκρο της παραλίας.

Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και θα βρείτε σίγουρα ένα μέρος να αράξετε αλλά δυστυχώς τα μόνα μέρη με ίσκιο είναι οι δύο βράχοι στις άκρες της παραλίας και οι ομπρέλες στις καντίνες.Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα με βότσαλα, άμμο και διάσπαρτα βράχια στον βυθό της ενώ έξω έχει ψιλό βότσαλο και άμμο για να απλώσετε τις πετσέτες σας.  Τις ημέρες με πολύ κόσμο δύσκολα θα βρείτε να κάτσετε κάτω από τα βράχια οπότε καλό θα είναι να έχετε πάρει μαζί σας τουλάχιστον μία ομπρέλα.

Θα κολυμπήσετε σε καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά και θα ξαπλώσετε σε ένα ψιλό πολύχρωμο στρώμα από μικρά βότσαλα, που μαζί με τους εκπληκτικούς σχηματισμούς των βράχων μέσα στη θάλασσα, συμπληρώνουν ένα σκηνικό που σπάνια συναντάς στο νησί. Η γύρω περιοχή δείχνει σχεδόν αφιλόξενη και διαθέτει μια άγρια ομορφιά, με τους θεόρατους βράχους που υψώνονται πάνω από τη θάλασσα.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο