Νησίδα Άγιος Νικόλαος : Μια παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε

Η Εύβοια είναι γνωστό πως φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της. Η νησίδα Άγιος Νικόλαος είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας, αφού, εκτός από τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της, συνδυάζει μια ξεχωριστή γραφικότητα.

Με μια μοναδική θέα στο Αιγαίο και στη Σκιάθο, το χωριό των Ελληνικών στον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, είναι χτισμένο σε έναν πευκόφυτο λόφο 90 μόλις μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το επίνειό της, ο οικισμός του Αγίου Νικολάου είναι και αυτός που κρατάει τα βλέμματα στραμμένα επάνω του.

Σήμα κατατεθέν του οικισμού, όπως αναφέρει το Travel Ispiration, αποτελεί η υπέροχη παραλία με το ομώνυμο νησάκι του Αγίου Νικολάου, η οποία με ποιοτική ανοιχτόχρωμη άμμο και αρκετά ρηχή, είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η μεγάλη της έκταση κρύβει πολλές απόμερες γωνιές για κάθε γούστο.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προσεγγίσουν το νησάκι κολυμπώντας λόγω της μικρής του απόστασης από την ακτή, μιας και τα διαυγή ρηχά νερά βοηθούν στην προσπάθειά τους αυτή και με το παραπάνω.

Για όλους τους υπόλοιπους, η λεπτή αμμουδιά και το δροσερό αποτύπωμα των πεύκων ακόμα και μέσα στη θάλασσα, καθιστά την μη οργανωμένη παραλία, απλά μοναδική.

Σύμφωνα με την παράδοση, στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο ελληνικός στόλος την περίοδο των ναυμαχιών του Αρτεμισίου (480 π.Χ), εξού και η ονομασία Ελληνικά.

Το μοναδικό οίκημα της νησίδας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται σε θέση αρχαίου ναού του Ποσειδώνα και χτίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων των Ελληνικών από Σκιαθίτη ναυτικό στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 20 Μαΐου, ημέρα ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Ακριβώς διπλά στην παράλια του Άγιου Νικολάου, πίσω από ένα φυσικό όρμο, μπορείτε να βρείτε δυο ακόμα υπέροχες παραλίες, την παραλία του Αη Γιάννη και του Μαύρικα.

Εάν είστε από τους ανθρώπους που αναζητάτε μια ιδανική παραλία που να συνδυάζει την ηρεμία, τη γαλήνη και την καθαριότητα, με τη γραφικότητα, φτάστε μέχρι τα Ελληνικά και αφεθείτε στη μαγεία της γραφικής παραλίας που σίγουρα θα σας μαγέψει με την πρώτη ματιά.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του TravelInspiration