Μανικιάτης: Ο καταρράκτης της Εύβοιας που θα σας ξετρελάνει (vid)

24/06/2024 11:57|ΕΥΒΟΙΑ|

Στο χωριό Μανίκια της Εύβοιας, δεσπόζει ο επιβλητικός καταρράκτης, που θα σας δημιουργήσει την αίσθηση μιας μοναδικής απόλαυσης, αν κολυμπήσετε στα παγωμένα νερά του.

Ο καταρράκτης Μανικιάτης είναι ένας πανέμορφος καταρράκτης 25 μέτρων που βρίσκεται κοντά στο χωριό Μανίκια στην Εύβοια.

Είναι ένα από τα πιο κρυμμένα διαμάντια του νησιού και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης.

Για να φτάσετε στον καταρράκτη, θα πρέπει να κάνετε πεζοπορία σε ένα μονοπάτι μέτριας δυσκολίας για περίπου 1 ώρα.

Το μονοπάτι στην αρχή ξεκινάει με έναν εύκολο χωματόδρομο, που συνοδεύετε από καταπράσινα δέντρα. Στην συνέχεια αυτός ο χωματόδρομος καταλήγει στο φαράγγι και η διαδρομή γίνεται ακόμα πιο όμορφη.

Καθώς συναντάς μικρούς καταρράκτες που μπροστά τους σχηματίζουν μικρές λιμνούλες σε συνδυασμό με τον ήχων των νερών. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι σχετικά μέτριος.

Χρειάζεται προσοχή όταν θα φτάσουμε στο ποτάμι γιατί θα αναγκαστούμε να βραχούμε σε αρκετά σημεία, ακριβώς εκεί πρέπει να μαστέ προσεκτικοί γιατί αρκετές πέτρες ή βράχοι γλιστράνε. Τέλος όταν θα φτάσετε στον καταρράκτη θα ξεχάσετε την μικρή ταλαιπωρία, μπροστά στο μοναδικό θέαμα που θα αντικρίσετε.

Στο τέλος της πεζοπορίας, θα φτάσετε στη βάση του καταρράκτη, όπου μπορείτε να δροσιστείτε στα δροσερά νερά και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα.

Φροντίστε να φοράτε άνετα παπούτσια για πεζοπορία, καθώς το μονοπάτι μπορεί να είναι ολισθηρό.

Πάρτε μαζί σας νερό και σνακ, καθώς η πεζοπορία μπορεί να είναι κουραστική.

Ο καταρράκτης είναι πιο γεμάτος νερό την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Φροντίστε να σεβαστείτε το περιβάλλον και να μην αφήσετε σκουπίδια.

Δείτε το βίντεο…