Κρύα Βρύση ή Κρυοβρύση: Η παραλία με την κρυφή λιμνούλα

Η Κρύα Βρύση ή Κρυόβρυση είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, στην ανατολική ακτή της βόρειας Εύβοιας, νοτιότερα της παραλίας της Αγίας Άννας και βόρεια του Κυμασίου.

Στην ακτή της Κρύας Βρύσης εκβάλλει ο ποταμός Βούδουρος, που σχηματίζεται λίγα μόλις χιλιόμετρα δυτικά πιο πάνω, από την ένωση των δύο μεγαλύτερων ποταμών της Εύβοιας, Νηλέα και Κηρέα.

Ο οικισμός είναι γνωστός για το αρχαιολογικό του ενδιαφέρον αφού δίπλα στον Βούδουρο και νότια της παραλίας τοποθετείται ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Κηρίνθου.

Η παραλία της Κρύας Βρύσης είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μη χρειαστεί να «στριμωχτείς» με κανέναν. Έτσι, έχει το προνόμιο ακόμα και το καλοκαίρι να τη βλέπεις και να τη χαίρεσαι.. Είναι κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά, έχει εύκολη πρόσβαση για όλα τα τροχοφόρα οχήματα ή σκάφη. Στην ακτή και στο βυθό υπάρχει άμμος και ψιλό βότσαλο. Η θάλασσα είναι κανονική προς βαθιά, συνήθως με κυματισμό.

Στην παραλία μπορείτε να βρείτε καφετέριες, ψαροταβέρνες αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μια μεγάλη μερίδα τουριστών προτιμούν την παραλία και για ελεύθερο κάμπινγκ. Στην ακτή και στο βυθό υπάρχει άμμος και ψιλό βότσαλο. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην παραλία θα δείτε και μια μικρή λιμνούλα.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του e-wob Ταξιδιωτικός Οδηγός