Καταρράκτες Δρυμώνα: Μια αληθινή όαση στη Βόρεια Ευβοια

Οι καταρράκτες της Δρυμώνας βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια, στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ανάμεσα στην Δρυμώνα και την Κερασιά, στα 620 μέτρα υψόμετρο. Το σημείο είναι κοντά στη Μονή του Οσίου Δαυίδ, 20 χιλιόμετρα από τις Ροβιές και 25 από τη Λίμνη.

Είναι τμήμα του ποταμού Σηπιά, ο οποίος σχηματίζεται στο Ξηρό Όρος και εκβάλλει στο βόρειο Ευβοικό. Δεν διαθέτει σταθερή ροή νερού αλλά κυρίως αποστραγγίζει τα γύρω νερά του Ξηρού Όρους και τους καλοκαιρινούς μήνες συνήθως οι καταρράκτες δεν έχουν καθόλου ροή. Οι καταρράκτες αποτελούνται από ένα δίκτυο ρυακιών και από τρεις καταρράκτες που δημιουργούν δύο μικρές λίμνες. Ο ψηλότερος από αυτούς πέφτει με ορμή από υψόμετρο 15 μέτρων. Η περιοχή έχει διαμορφωθεί, με μικρό δίκτυο μονοπατιών, γέφυρες και παγκάκια.

Μπορείτε να κατηφορίσετε το μονοπάτι προς τους καταρράκτες που δεν ξεπερνά τα 100 με 150 μέτρα, θα δείτε πως  η φύση έχει τη δύναμη να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, χαρίζοντας σπάνιες εικόνες που αποτελούν μια νότα αισιοδοξίας στο σήμερα. Για να φτάσει κανείς στους καταρράκτες, υπάρχουν πολλές διαδρομές, με προτεινόμενη την κυκλική πορεία Ροβιές – Κερασιά -Αγία Άννα – Λίμνη -Ροβιές.

Λίγο πριν το χωριό Κερασιά υπάρχει η διασταύρωση προς τους καταρράκτες. Το 1,5 χιλιόμετρο στο μεγαλύτερο μέρος είναι βατό και φτάνει ακριβώς πάνω από τη βάση των καταρρακτών. Το θέαμα που θα αντικρίσετε είναι εκπληκτικό και είμαστε σίγουροι πως θα σας μαγέψει.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του Travel Inspiration