Καρυώτικο Εύβοιας: Τι είναι και πώς φτιάχνεται

Το καρυώτικο είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας για μελιτζανοσαλάτα! Είναι πεντανόστιμο και πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 500 γρ. μελιτζάνες
  • 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγη γλιστρίδα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. σαρδέλες παστές
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο ξύδι

Εκτέλεση 

  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπόλ.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη γλιστρίδα και την
    κάππαρη.
  • Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις κόβουμε σε μικρά
    κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε
    λίγο λάδι, αλάτι και ξύδι.
  • Τέλος ανακατεύουμε τις σαρδέλες
    και τις μελιτζάνες.

Kαλή σας απόλαυση!