Το καρυώτικο είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας για μελιτζανοσαλάτα! Είναι πεντανόστιμο και πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 500 γρ. μελιτζάνες
- 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
- Λίγη γλιστρίδα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. σαρδέλες παστές
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο ξύδι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπόλ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη γλιστρίδα και την
κάππαρη. - Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις κόβουμε σε μικρά
κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. - Προσθέτουμε
λίγο λάδι, αλάτι και ξύδι. - Τέλος ανακατεύουμε τις σαρδέλες
και τις μελιτζάνες.
Kαλή σας απόλαυση!