Χερόμυλος: Αιγαιοπελαγίτικος αέρας στην Εύβοια

Χερόμυλος: Σε απόσταση μιας ώρας από τη Χαλκίδα, η παραλία αυτή θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι είστε στη μέση του Αιγαίου.

Λίγο περισσότερο από μια ώρα χρειάζεται κάποιος που θα ξεκινήσει από τη Χαλκίδα, δυο ώρες αν η αφετηρία είναι η Αθήνα, έτσι ώστε να βρεθεί στον Χερόμυλο. Μια από τις πιο γνωστές, πλέον, παραλίες στην κεντρική Εύβοια δίπλα στις Πετριές.

Ο Χερόμυλος μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν μια από τις ανεξερεύνητες παραλίες της Εύβοιας, ωστόσο, από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε η εντυπωσιακή ομορφιά της και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου που τη βρέχουν έγινε ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς. Τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για τους επισκέπτες.

Το μοναδικό πρόβλημα είναι οι δυνατοί άνεμοι του Αιγαίου που αρκετές φορές σηκώνουν μεγάλα κύματα κι έτσι ο Χερόμυλος αποκτά μια άγρια ομορφιά, αλλά δεν είναι η κατάλληλη παραλία για μπάνιο όταν υπάρχει βοριάς. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο Χερόμυλος είναι μια παραλία που πρέπει να επισκεφθείτε πάση θυσία…

Πώς θα φτάσετε στην παραλία Χερόμυλος

Από την Χαλκίδα, κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, αφού περάσετε το Αλιβέρι περίπου 10 λεπτά αργότερα, θα συναντήσετε πινακίδα προς Κάρυστο.

Στα επόμενα μέτρα βρίσκεται μπροστά σας το χωριό Κριεζά, εκεί θα στρίψετε προς Πετριές – Αγίους Αποστόλους.

Σε 15 λεπτά θα έχετε φτάσει στο χωριό των Αγίων Αποστόλων, μετά στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση προς Στόμιο. Μετά από 10 λεπτά θα συναντήσετε πινακίδα προς Χερόμυλο και φτάσατε.