Αμμόγλωσσα Εύβοιας: Ακόμα μια μαγευτική παραλία του νησιού

Η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές καθώς διαθέτει υπέροχες παραλίες και μέρη.

Αδιαμφισβήτητη είναι η πλούσια και οργιώδη βλάστηση που πολλές φορές φτάνει μέχρι και τη θάλασσα. Μία από τις περιπτώσεις που αξίζει κανείς να πάει μέχρι την Εύβοια (η ακτή συναντάται 128 χλμ. από την Χαλκίδα) είναι και η μαγική παραλία του Γρεγολίμανου, με τα διάφανα νερά και την ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά που συναρπάζει.

Γρεγολίμανο:

Η παραδεισένια παραλία με τιρκουάζ νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Το Γρεγολίμανο συναντάται στη Βόρεια Εύβοια, μετά την Αιδηψό και με κατεύθυνση προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδος. Όσοι την έχουν επισκεφτεί ομολογούν ότι πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές ακτές του νησιού, με το όλο σκηνικό στην κυριολεξία να σου παίρνει τα μυαλά.

Μια χρυσαφένια αμμόγλωσσα που λαμπιρίζει, «σκίζει» τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, δημιουργώντας εξωτικές εικόνες που παραπέμπουν σε μέρη μακρινά. Το όλο ονειρικό σκηνικό ολοκληρώνεται με τα αμέτρητα και φουντωτά καταπράσινα πεύκα που αγγίζουν, σχεδόν, τη θάλασσα. Μια εικόνα που σίγουρα θα μπορούσε πολύ εύκολα να αντικρίσει κανείς σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Και για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας ως Έλληνες, ίσως και καλύτερη από οποιοδήποτε εξωτικό προορισμό.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αποτελεί τμήμα διεθνούς αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων. Είναι ανοιχτή για όλους, ωστόσο, ενώ υπάρχουν και πιο απομονωμένα σημεία για να κολυμπήσει κανείς με την ησυχία του. Αν και το ταξίδι από την Αττική διαρκεί περίπου 3 ώρες, αξίζει κανείς να το κάνει για ένα διήμερο και να αφεθεί στο ονειρικό αυτό σκηνικό που σίγουρα θα του πάρει τα μυαλά.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο