Αλμυροπόταμος: Ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Εύβοια

Σε μια όμορφη τοποθεσία στην Εύβοια, με καταγάλανες παραλίες σε μικρή απόσταση, είναι κτισμένος ο Αλμυροπόταμος. Το βορειότερο χωριό του Δήμου Καρύστου σε απόσταση περίπου 80 χλμ από την Χαλκίδα.

Ο Αλμυροπόταμος αποτελείται από δύο οικισμούς, το Χωριό και την Παραλία Παναγία( 3 χιλ.) και αριθμεί στο συνολό του περίπου 500 κατοίκους. Στον Αλμυροπόταμο ανήκει επίσης και η νησίδα Καβαλλιανή που οι αρχαιολόγοι την ταυτίζουν με την αρχαία Γλαυκόνησο, όπου οι κάτοικοι της Καρύστου έθαψαν τον ολυμπιονίκη Γλαύκο. Το όνομά του το οφείλει ο Αλμυροπόταμος στη Μεγάλη Φλέβα.

Διαθέτει παραλίες με καταγάλανα νερά, τις οποίες μπορείτε να προσεγγίσετε με μεγάλη ευκολία καθώς δεν χρειάζεται να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε πως στον Αλμυροπόταμο Εύβοιας, θα βρείτε όλες τις ομορφιές της φύσης συγκεντρωμένες σε έναν τόπο. Πλήθος από δέντρα στολίζουν το τοπίο προσθέτοντας έντονα το στοιχείο του πράσινου το οποίο σε συνδυασμό με τις εξωτικές παραλίες προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία, όπου ο βυθός της είναι κι αυτός γεμάτο άμμο, ενώ τα νερά της σε τόνους γαλάζιου και πράσινου και απόλυτα διαυγή. Το τοπίο αποτελεί σύνθεση μοναδικής ομορφιάς, καθώς η παραλία από μόνη της μοιάζει σαν ένα μικρό χωριό.

Αν από την άλλη προτιμάτε να κάνετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση και ησυχία τότε μπορείτε να επισκεφθείτε τον άγριο Λιμνιώνα, την παραλία Χρυσή Άμμος με τα ρηχά νερά, το «βαθύ» Αλμυρίκι και τη μικρή Πισίνα με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του Drone Travel