Άγιος Γεώργιος: Το πανέμορφο ψαροχώρι της Εύβοιας

31/05/2023 18:41|ΕΥΒΟΙΑ|

Ενα υπέροχο ψαροχώρι, ο Αγιος Γεώργιος, στην Βόρεια Εύβοια αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού το καλοκαίρι.

Σε ελάχιστη απόσταση από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, βρίσκεται ένας μικρός, παράλιος οικισμός, που παίρνει την ονομασία του από την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Το ήρεμο ψαροχώρι του Άγιου Γεώργιου βρέχεται από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, ενώ η υπέροχη, μη οργανωμένη παραλία του, γεμάτη με ψιλό και χοντρό χαλίκι, γεμίζει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες από τουρίστες που αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη του τόπου.

Ιστορικά, το χωριό δημιουργήθηκε κατά τον 19ο αιώνα από ανθρώπους που αναζητούσαν την ηρεμία της ψυχής τους, μακριά από τον πολύ κόσμο, ενώ πολλοί ήταν και οι κάτοικοι της Λιχάδας που μετ εγκαταστάθηκαν στον Άγιο Γεώργιο.

Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την ελαιοκαλλιέργεια και κυρίως την αλιεία, προμηθεύοντας το χωριό και τις λιγοστές του ταβερνούλες με τα υπέροχα φρέσκα ψάρια που αλιεύουν.

Τα τελευταία χρόνια, στο χωριό λειτουργεί πορθμείο, από το όποιο κατά περιόδους εκτελούνται δρομολόγια με φεριμπότ από και προς τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Επίσης, την καλοκαιρινή περίοδο, από το χωριό μπορείτε να βρείτε καραβάκι για να σας μεταφέρει στο εξωτικά κοντινά Λιχαδονήσια, μια βόλτα που δεν πρέπει να παραλείψετε όντας στην περιοχή…

Στις 23 του Απρίλη, ημέρα εορτής του Αγίου, στο χωριό διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι, όπως επίσης και τον Ιούλιο με τη γνωστή πλέον Ναυτική Εβδομάδα, μα και τον Αύγουστο στη γιορτή της σαρδέλας.

Δείτε το βίντεο με υπέροχα πλάνα από το πανέμορφο ψαροχώρι της Βόρειας Εύβοιας…