Σέριφος: Οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού των Κυκλάδων

Σέριφος! Πανέμορφο νησί του Αιγαίου Πελάγους, αγαπημένος προορισμός για χιλιάδες Ελληνες και ξένους τουρίστες κάθε καλοκαίρι.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα (ή Σέριφος), η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μ. Επίνειο είναι το Λιβάδι, ενώ άλλοι μεγάλοι οικισμοί είναι ο Κουταλάς, το Μεγάλο Λιβάδι, ο Κένταρχος και το Γάνεμα. Η επιφάνεια της Σερίφου εκτιμάται στα 75,207 τ.χλμ. ενώ έχει μήκος ακτών 83 χιλιόμετρα.

Ξεκινάμε με την παραλία Άγιος Σώστης. Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα ανατολικά από το Λιβάδι, που αποτελεί το λιμάνι του νησιού. Όταν αντικρίσετε την παραλία θα ενθουσιαστείτε, ενώ μια βουτιά στα κρυσταλλένια νερά της θα σας κάνει να την λατρέψετε.

Μπορείτε να φτάσετε εδώ με αυτοκίνητο, μηχανάκι ή για τους πιο τολμηρούς με τα πόδια.

Ξεχωρίζει το γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Σωστή στο οποίο θα βγάλετε άπειρες φωτογραφίες. Ενδιαφέρον έχει το μεγάλο πανηγύρι στις 6 Σεπτέμβρη που μαζεύεται όλο το νησί! Η χρυσαφένια άμμος και τα αστραφτερά καταγάλανα νερά δίνουν μια τροπική νότα στην παραλία. Τα αλμυρίκια προσφέρουν φυσική σκιά, ενώ ο μόλος κάτω από το εκκλησάκι είναι ιδανικός για βουτιές και παιχνίδι!

Στην απέναντι πλαγιά βρίσκεται το nCaved, ένα δείγμα συγχρονης τολμηρής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζει βιοκλιματικές τεχνολογίες, αυτοματισμό και ανέσεις.

Δυο χιλιόμετρα βόρεια συναντάμε την Ψιλή άμμο, μια ακόμα παραδεισένια παραλία των Κυκλάδων!

Κρινάκια της ερήμου με ολόλευκα άνθη, φυσική σκιά από συστάδες δέντρων, εντυπωσιακοί βράχοι, ρηχά νερά ιδανικά για παιχνίδι με τα παιδιά και κατόπιν καταγάλανος διαυγής βυθός να τον πιεις στο ποτήρι!

Το έτος 2003, αυτή η λατρεμένη από χιλιάδες επισκέπτες παραλία, αναδείχθηκε η καλύτερη της Ευρώπης! Γεγονός που μπορείτε να επιβεβαιώσετε με τα μάτια σας!

Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιά των Κυκλάδων , γι ‘αυτό οι Αθηναίοι έρχονται εδώ.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο βίντεο από: TourismosTravelGuru