Πετάλη: Η πανέμορφη κρυφή παραλία της Εύβοιας

Η Παραλία Πετάλη είναι στην καρδιά της Εύβοιας . Είναι μια παραλία άγριας ομορφιάς με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στη μεριά του Αιγαίου. Η παραλία είναι αρκετά πλατιά και η διαδρομή για την πρόσβασή μας είναι εντυπωσιακή.

Ιδανική παραλία για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στην θάλασσα και απόλαυσης σε κάθε τι που αποκαλούμε η χαρά του καλοκαιριού!

Το ποταμάκι που εκβάλει στην άκρη της παραλίας και οι υπόγειες πηγές γλυκού νερού από τα βράχια και τον πυθμένα της θάλασσας δημιουργούν μια μοναδική κρυστάλλινη αίσθηση των θαλασσίων υδάτων με απίστευτη διαύγεια και ορατότητα.

Ο ανατολικός προσανατολισμός λούζει με φως την Πετάλη από τις πρώτες αχτίδες νωρίς το πρωί έως τις 5-6 το απόγευμα το καλοκαίρι, τότε που ο ήλιος κρύβεται πίσω από τον ορεινό όγκο της Δίρφυς που στέκει επιβλητικός πάνω από την παραλία.

Οι επισκέπτες της παραλίας καταφθάνουν για μια ημερήσια εκδρομή ή για Σαββατοκύριακο. Σε αυτή την περίπτωση διαμένουν σε αντίσκηνα και υπνόσακους.

Αγαπημένη ενασχόληση το κουπί με βάρκα και το κανό. Σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξερεύνησης του τοπίου.

Η μάσκα και ο αναπνευστήρας είναι ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από τις αποσκευές σας. Όπως και το ροζ φλαμίνγκο.

Χαρείτε την απλότητα και την ηρεμία της φύσης. Σταματήστε τον χρόνο, τις σκέψεις και τις ανησυχίες. Σπουδάστε την τέχνη του να μην πρέπει να κάνεις τίποτα. Απλά να λιάζεσαι, να κολυμπάς και να χαζεύεις το βράδυ τα αστέρια που πέφτουν.

Πλησιάστε τις θαλάσσιες σπηλιές και διαβάστε στα βράχια τα ίχνη που άφησαν κάποτε εδώ οι Πειρατές, σε αυτή τη μυστική παραλία.

Γίνε ένα με το ελληνικό γαλάζιο και νιώσε την δόνηση του μέρους και ταυτίσου με την άγρια ομορφιά του. Στην ένωση των λευκών βράχων και του πράσινου βουνού που βουτάει μέσα στο φωτεινό γαλάζιο της θάλασσας!

Η εμπειρία σας θα είναι πραγματικά εξωτική και αξέχαστη.

Τα βράδια όλοι μαζεύονται στην καντίνα για σουβλάκι, φαγητό, κρασί και πολλά γέλια, και νωρίς το πρωί για τον απαραίτητο καφέ και το πρωινό.

Φροντίστε να αποφύγετε μέρες που υπάρχει υψηλός κυματισμός και έντονοι άνεμοι. Έχετε υπόψιν ότι στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής υπάρχει βατός χωματόδρομος.

Η παραλία Λιμνιώνας της κεντρικής Εύβοιας με το μαύρο-κόκκινο βοτσαλάκι που βρέχεται από το Αιγαίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και η διαδρομή γίνεται περίπου σε μία ώρα. Η αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Λιμνιώνα, οριοθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο.

Το δεξί και μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας βρίσκεται πιο κοντά στο πάρκινγκ και τις ταβέρνες ενώ οι κατασκηνωτές περιορίζονται ψηλά στην παραλία και κάτω από τα δέντρα.
Η Χιλιαδού είναι μια μεγάλη, όμορφη για πολλούς λόγους παραλία στην ανατολική πλευρά της κεντρικής Εύβοιας και λούζεται από το απέραντο Αιγαίο. Η Χιλιαδού δεν πρέπει να έχει περισσότερα από 50 σπίτια – κτίρια, ωστόσο είναι πολύ ιδιαίτερη και κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Ένας παράδεισος για ελεύθερη κατασκήνωση και με πολλή ενέργεια.
Η Χιλιαδού είναι μια παραλία με άμμο και βότσαλα οποιουδήποτε μεγέθους, στους πρόποδες του όρους Δίρφυ. Διάφορα βράχια είναι σπαρμένα μέσα και έξω από τη θάλασσα, διαιρώντας την ακτή σε μικρότερες παραλίες. Γύρω από την παραλία η βλάστηση είναι πυκνή: πλατάνια, καστανιές και φτέρες περιβάλλουν ένα μικρό ποτάμι. Στο βόρειο τμήμα της παραλίας είναι μια καλά οργανωμένη παραλία γυμνιστών, μία από τις πρώτες στη χώρα. Στα βράχια γύρω από την παραλία της Χιλιαδού, οι αθλητές της αναρρίχησης συχνά εξασκούν τις δεξιότητές τους.

Γη της απόλαυσης, περιπέτειας και ανακάλυψης: Υπάρχει μια μαγευτική παραλία κρυμμένη γύρω από κάθε στροφή της Εύβοιας. Στην κεντρική Εύβοια θα συναντήσετε τη διάσημη Χιλιαδού με την πλούσια βλάστηση, την άμμο και τα βότσαλα κάθε μορφής και μεγέθους και τη θαλάσσια σπηλιά της, η οποία απλώς στέκει εκεί και περιμένει να εξερευνηθεί. Η παραλία πήρε το όνομά της από τη μικρή βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Χιλιαδού που σύμφωνα με την παράδοση, αυτή ήταν η χιλιοστή εκκλησία που χτίστηκε από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

Μία από τις καλύτερες παραλίες με φυσικές παραλίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο! Γη της απόλαυσης, περιπέτειας και ανακάλυψης: Υπάρχει μια μαγευτική παραλία κρυμμένη γύρω από κάθε στροφή της Εύβοιας. Στην κεντρική Εύβοια θα συναντήσετε τη διάσημη Χιλιάδα με την πλούσια βλάστηση, την άμμο και τα βότσαλα κάθε μορφής και μεγέθους και τη θαλάσσια σπηλιά της, η οποία απλώς επαιτεί να εξερευνηθεί. Η παραλία πήρε το όνομά της από τη μικρή βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Χιλιαδού – που σημαίνει χιλιάδες – σύμφωνα με την παράδοση, αυτή ήταν η χιλιότατη εκκλησία που χτίστηκε από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

Δείτε περισσότερα μέσα από τον φακό του TourismosTravelGuru