Η μπουγάτσα Πάτρας είναι μια ξεχωριστή συνταγή μπουγάτσας σαν κέικ που την αποκαλούν και ως αχαϊκή μπουγάτσα. Μάλιστα πέρα από το ότι είναι υγιεινή είναι και νηστίσιμη.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 150 γρ. νερό
- 120 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κανέλα
- 2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλο
- 2 κ.σ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- Ξύσμα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τον χυμό, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα και το baking powder χωρίς μίξερ.
- Αφού το μείγμα γίνει ομογενές, ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά-σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και τέλος, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Καλή σας απόλαυση!