Βοϊδοκοιλιά: Το «μαργαριτάρι» της Μεσσηνίας

Μία από τις πιο φωτογραφημένες και πολυφημισμένες παραλίες της Ευρώπης, βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Η Βοϊδοκοιλιά, θα σας «κλέψει» την καρδιά!

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους προστατευόμενους υδροβιότοπους της Μεσογείου! Τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, η “ψιλή” άμμος, η πυκνή βλάστηση και ο φυσικός «πλούτος», συνθέτουν ένα “ονειρικό” σκηνικό. Εφάπτεται με την εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και στην κορυφή της ακτής δεσπόζει η θέα από το «Παλαίκαστρο», το μεγαλοπρεπές κάστρο που έχτισαν οι Φράγκοι το 1204, μετά την κατάληψη της περιοχής.

Η τοποθεσία έχει αξιοσημείωτο μυθολογικό «background», καθώς σύμφωνα με την «Οδύσσεια» εκεί προσάραξε το πλοίο του Τηλέμαχου, όταν ερχόταν από την Ιθάκη για να αναζητήσει την τύχη του αγνοούμενου Οδυσσέα. Ακόμη, κοντά στη Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο «Costa Navarino», που είναι πόλος έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον πλανήτη.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Το ιδανικό είναι να πάτε σε αυτή εφοδιασμένοι με ομπρέλα, ψάθα, αντιηλιακό και φαγητό-ποτό. Το τοπίο, θα αποτελέσει μια “εμπειρία ζωής” για εσάς. Προμηθευτείτε μάσκα και αναπνευστήρα και ετοιμαστείτε για βουτιές.

Σε αυτή την καρτ-ποστάλ της Μεσσηνίας, θα φτάσετε οδικώς, μέσω της επαρχιακής οδού Πύλος-Γαργαλιάνοι.

Καλό σας ταξίδι!