Πόρτο Κάγιο: «Το λιμάνι των ορτυκιών»

Το Πόρτο Κάγιο είναι παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνικής Μάνης με κρυστάλλινα νερά, πυκνή βλάστηση, γραφικά σοκάκια, παραδοσιακά ταβερνάκια και μεγάλη ιστορία. Ένας προορισμός, που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα, να τον επισκεφτείτε!

Αποτελεί κομμάτι του Λακωνικού Κόλπου και στην αρχαιότητα ονομαζόταν «Ψαμαθός». Η ονομασία Πόρτο Κάγιο στα ενετικά και στα γαλλικά σημαίνει «Το Λιμάνι των Ορτυκιών». Στο διάβα του χρόνου, το σημείο αποτελούσε πάντοτε γεωστρατηγικό σταυροδρόμι μείζονος σημασίας. Λεηλατήθηκε, κατακτήθηκε και καταστράφηκε από Ενετούς και Οθωμανούς, ενώ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σημαντικός αριθμός Βρετανών στρατιωτών διέφυγε από το Πόρτο Κάγιο προς την Αίγυπτο.

Στις μέρες μας, κύρια ενασχόληση και ζωτική οικονομική δραστηριότητα της περιοχής είναι ο τουρισμός. Τριάντα-πέντε ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν στο πανέμορφο αυτό χωριό. Φαντάζει το ιδανικό σενάριο για γαλήνιες διακοπές, που θα σας προσφέρουν στιγμές αποφόρτισης. Γάργαρα νερά, περιπατητικές διαδρομές και χώροι εστίασης με τοπικά “εδέσματα”, σας περιμένουν!

Στο νοτιότερο και απάνεμο λιμάνι της Μάνης, θα μεταβείτε οδικώς. Απέχει σαράντα χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και κοντά του είναι και οι υπόλοιπες ομορφιές της Λακωνίας. Ξεκινήστε το ταξίδι σας για το Πόρτο Κάγιο και μην ξεχάσετε να το απαθανατίσετε, με τον φωτογραφικό σας φακό…

Δείτε το βίντεο!