Πλάνα από τον Ισθμό της Κορίνθου που «κόβουν την ανάσα»

Οι εργασίες για την αποκατάσταση μέρους της Διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, το οποίο είχε καταρρεύσει, προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς.

Δεκάδες εργάτες, βαριά μηχανήματα και ειδικοί επιστήμονες εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες επαναδιάνοιξης της διώρυγας.

Σε μια χρονιά που τα καύσιμα έχουν πάρει φωτιά θεωρείται κομβικής σημασίας η επαναλειτουργία της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου που σημειωτέον παραμένει κλειστή ουσιαστικά δύο χρόνια τώρα.

Έτσι οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές σκαφών αναψυχής, αλλά και τα εμπορικά πλοία που πληρούν τις προδιαγραφές, θα μπορούν να διαπερνούν τον Ισθμό και να αποφεύγεται ο γύρος της Πελοποννήσου προκειμένου να βρεθούν από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό και εν συνεχεία στο Ιόνιο πέλαγος και το αντίστροφο, με πολύ χαμηλότερο οικονομικό κόστος λόγο της εξοικονόμησης καυσίμων.

Αξίζει να αναφερθεί πως σκοπός τόσο των αρμόδιων υπηρεσιών όσο και της τεχνικής εταιρείας, που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, είναι ο Ισθμός της Κορίνθου να ανοίξει σε πρώτη φάση στα μέσα Ιουνίου, για να εξυπηρετηθεί ο τεράστιος όγκος των πλεούμενων που τον διασχίζει κάθε καλοκαίρι και στη συνέχεια να κλείσει και πάλι, προκειμένου μέσα στον χειμώνα να ολοκληρωθούν εάν είναι δυνατόν και οι υπόλοιπες εργασίες συντήρησης, που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Οι εικόνες από το πιο εντυπωσιακό εργοτάξιο της χώρας μας είναι καθηλωτικές και τόσο το μέγεθος του έργου, όσο και ο βαθμός δυσκολίας είναι εμφανής, με μια πρώτη ματιά και πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Κώστας Καραμανλής δίνει το παρών στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής και η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού να αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το θέμα της ομιλίας του θα είναι «», δίνοντάς του εκ των πραγμάτων την ευκαιρία να αναφερθεί σε όλη την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τις διεθνείς εξελίξεις