Η πανέμορφη παραλία Κάτω Νήσι στην Ελαφόνησο

Η παραλία Κάτω Νησί ή Παναγιά βρίσκεται στα δυτικά της Ελαφονήσου.Απέχει από το λιμάνι μόλις 5 χλμ. και θέλετε το πολύ 10 λεπτά για να φτάσετε. Θα πάρετε το δρόμο προς Κάπαρι και θα συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο μέχρι να δείτε τη ταμπέλα του οικισμού «Κάτω Νησί». Θα παρκάρετε ακριβώς πάνω από την παραλία, για την ακρίβεια στο πάνω κομμάτι της αμμουδιάς της παραλίας και θα περπατήσετε ελάχιστα μόλις μέτρα μέχρι την πρώτη ξαπλώστρα.

Η παραλία είναι οργανωμένη, ωστόσο στα δυο τις άκρα έχει αρκετό χώρο για να στήσετε τη δική σας ομπρέλα. Φτάνοντας θα δείτε μπροστά σας να απλώνεται μια υπέροχη άμμος, την οποία ακολουθούν συγκλονιστικά νερά που βαθαίνουν σχετικά κλιμακωτά.

Μεγάλη αμμουδιά με χρυσή άμμο, νερά που ξεκινάνε διάφανα, συνεχίζουν τιρκουάζ και στα πιο βαθιά παίρνουν απίθανο μπλε χρώμα και κέδροι που σχεδόν βουτάνε στη θάλασσα. Και μπορεί η μορφολογία των δυο παραλιών να είναι πάνω κάτω η ίδια, ωστόσο, το Κάτω Νησί έχει ένα πλεονέκτημα, ο δυτικός προσανατολισμός του προσφέρει στους επισκέπτες ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο