Χερρόνησος: Το «ειδυλλιακό» ψαροχώρι της Σίφνου!

Ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια των Κυκλάδων είναι «κρυμμένο» στη μαγευτική Σίφνο και “αδημονεί” να το εξερευνήσετε. Η Χερρόνησος, θα σας καταπλήξει!

Κοσμεί το βορειότερο άκρο του νησιού και το τοπωνύμιο υποδηλώνει το τμήμα της ξηράς που περιβρέχεται από θάλασσα και συνδέεται με τη ξηρά από τη μία πλευρά. Είναι η «γενέτειρα» της αγγειοπλαστικής παράδοσης του νησιού και ένας από τους πιο “γοητευτικούς” οικισμούς του.

Προστατεύεται από έναν κολπίσκο απείρου κάλλους και φυσικής αυθεντικότητας! Ένας ιδανικός προορισμός για ηρεμία, χαλάρωση και αποφόρτιση. Μακριά από το “χάος” του αστικού ιστού, σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε στιγμές γαλήνης, σε μια ξεχωριστή απόδραση.

Διαθέτει μία φανταστική παραλία με καταγάλανα νερά, βότσαλα και «χρυσή» αμμουδιά! Δίπλα της, το μοναστηράκι του «Αϊ Πολύκαρπου», αποτελεί έναν πανέμορφο προσκυνηματικό τόπο.

Στη Χερρόνησο θα βρείτε mini-market, cafe snack-bar, χώρους εστίασης και διαμονής. Οι δύο ψαροταβέρνες, που τις χτυπά το κύμα, ικανοποιούν με τις τοπικές “λιχουδιές” τους, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους…

Στο παραδοσιακό αγγειοπλαστείο του οικισμού δεσπόζουν χειροποίητες δημιουργίες της σιφνέικης τέχνης.

Στην τοποθεσία θα φτάσετε οδικώς, μέσω του Αρτεμώνα.