Χερρόνησος: Από τις πιο όμορφες παραλίες στη Σίφνο

Η Χερρόνησος είναι το πιο απομονωμένο χωριό της Σίφνου και ο μοναδικός οικισμός στη βόρεια ακτή του νησιού. Βρίσκεται σε ένα βαθύ όρμο δίπλα σε μια βραχώδη χερσόνησο, που περιβάλλεται από λόφους. Η θέση του Χερρονήσου παρέχει προστασία από τον έντονο άνεμο Μελτέμι, ο οποίος συχνά πνέει σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το πλησιέστερο χωριό είναι ο Αρτεμώνας (12χλμ.).

Η Χερρόνησος είναι μια μικρή παραλία που καλύπτεται με μείγμα άμμου και βότσαλα. Υπάρχουν μερικά δέντρα για φυσική σκιά και δύο ψαροταβέρνες δίπλα στη θάλασσα. Δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, μόνο ξενώνες με στούντιο και εξοχικές κατοικίες προς ενοικίαση. Τα βασικά προϊόντα και τα προϊόντα διατροφής διατίθενται στο μίνι μάρκετ δίπλα στην παραλία.

Στην κορυφή της χερσονήσου είναι η Μονή του Αγίου Γεωργίου. Μπορείτε να φτάσετε στο μοναστήρι με αυτοκίνητο μέσω χωματόδρομου και να απολαύσετε την πανοραμική θέα από ψηλά. Η περιοχή γύρω από το χωριό είναι βραχώδης και προσβάσιμη μόνο με τα πόδια μέσω μονοπατιών πεζοπορίας. Ένα από τα μέρη που μπορείτε να φτάσετε μέσω αυτών των μονοπατιών είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του Ελληνικός Ήλιος