Χρυσή Ακτή: Από τις ομορφότερες παραλίες της Πάρου

Η Χρυσή Ακτή βρίσκεται στην Πάρο και είναι μια από τις πιο διάσημες και κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού. Απέχει 22χλμ. από την Παροικία και είναι πολύ κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό Δρυό. Αυτή η όμορφη παραλία με τη χρυσή άμμο έχει μήκος 700 μέτρων και βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Πήρε το όνομα της από την λεπτή ιδιαίτερη άμμο η οποία έχει μικρούς κρυστάλλους που λάμπουν στο φως του ήλιου.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και έτσι δε θα δυσκολευτείς καθόλου να την προσεγγίσεις. Εκτός από εύκολη, η διαδρομή είναι και ευχάριστη για τον οδηγό και τους επιβάτες καθώς διασχίζει γραφικά χωριά της Πάρου.

Επίσης η Χρυσή Ακτή είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του windsurfing και kitesurfing από όλο τον κόσμο, λόγω των ανέμων που πνέουν μέσα και έξω από τον μικρό κόλπο. Μπορείτε επίσης, να ενοικιάσετε σκάφη και να παρακολουθήσετε μαθήματα windsurfing, τα οποία απευθύνονται και σε αρχάριους και σε προχωρημένους. Η παραλία της Χρυσής Ακτής είναι ιδανική  για θαλάσσια σπόρ και δραστηριότητες με σκάφη. Απέναντι από την παραλία βρίσκεται ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι που λέγεται Δρυονήσι και μπορείτε να πάτε εκεί με βάρκα. Η παραλία έχει άριστη υποδομή και συνεπώς μπορείτε να βρείτε εστιατόρια και καφετέριες.

Δείτε περισσότερα πλάνα μέσα από τον φακό του Paros Photography