Σαλάτα του Καίσαρα με αρσενικό Νάξου: Γευτείτε τη δροσερή κυκλαδίτικη συνταγή

Το αρσενικό είναι το πεντανόστιμο τυρί που παράγεται στη Νάξο και χρησιμοποιείται κατά κόρον στα πιάτα του νησιού. Σας συνιστούμε λοιπόν ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε, τρώγοντας τη σαλάτα του Καίσαρα!

Υλικά

  • 1 έτοιμη σαλάτα με μαρούλι (ποικιλία)
  • 2 χοντροκομμένα στήθη κοτόπουλου
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 50 γρ. γραβιέρα Νάξου (αρσενικό)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • μικρά ντοματίνια
  • 1 πίτα για σουβλάκι, ολικής
  • 100 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα
  • 5 ντοματάκια (βελανίδια)

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και περνάμε το αυγό και τη φρυγανιά, αφού το έχουμε αλατισμένο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς, για ένα τέταρτο
  • Ετοιμάζουμε τη sos για τη σαλάτα, βάζοντας τον ράβδο μπλέντερ να αλέσει το μείγμα από το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο με λίγο αλάτι (μια μικρή πρέζα)
  • Ψήνουμε την πίτα σε αντικολλητικό
  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα με τα μαρούλια, κόβουμε το τυρί σε κύβους η με peeler σε corn flakes και το καλαμπόκι με τη sos, ώστε να πάει παντού
  • Στήνουμε το πιάτο με το κοτόπουλο, την πίτα και τα κομμένα ντοματάκια

Καλή όρεξη!