Πλάκα: Η δημοφιλέστερη παραλία της Νάξου

Η παραλία Πλάκα βρίσκεται στη Νάξο και αποτελεί μια παραλία που σίγουρα μπορεί να μπει στη λίστα με τις καλύτερες του νησιού πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται και από τους επισκέπτες που φτάνουν κάθε καλοκαίρι εκεί. Είναι μια παραλία με ρηχά νερά ιδανική για όλους τους τύπους των ταξιδιωτών και αγαπημένη των οικογενειών.

Λευκή, χρυσαφένια άμμος, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λίγα διάσπαρτα δέντρα είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν , είναι από τις πιο διάσημες παραλίες της Νάξου, δίπλα στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό. Η Πλάκα είναι ουσιαστικά η συνέχεια του Μάραγκα. Είναι άγρια με δυνατούς ανέμους, καταγάλανα νερά και μια boho ατμόσφαιρα, ενώ, προσελκύει κάθε χρόνο πληθώρα wind και kite-surfers. Αν πάλι δεν είσαι των extreme sports, απόλαυσε απλά χαλαρώνοντας στην αμμουδιά την ομορφιά της παραλίας.

Χαρακτηριστικό της πλάζ είναι οι μεγάλοι αμμόλοφοι που υπάρχουν στο πίσω μέρος της παραλίας. Στο μεγαλύτερο τμήμα της θα βρεις ξαπλώστρες και ομπρέλες για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Επίσης θα παρατηρήσεις τους κέδρους που φυτρώνουν κοντά στην θάλασσα και σχηματίζουν έναν φυσικό ίσκιο. Μπορείς, λοιπόν, να βάλεις τη δική σου ομπρέλα και ψάθα και να απολαύσεις τη θάλασσα.

Σε όλο το μήκος της παραλίας θα βρείς καφέ, beachbars και εστιατόρια τα οποία θα σου φτιάξουν την διάθεση.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο