Σύμη: Ένα νησί με παραλίες… «κρυμμένους» θησαυρούς!

Παραλίες Σύμη. To «στολίδι» των Δωδεκανήσων, διαθέτει κάποιες από τις εντυπωσιακότερες «κρυμμένες» παραλίες της Μεσογείου!

Ένα μέρος με πλούσια ιστορία, που έχει ως αφετηρία τα αρχαία χρόνια και φτάνει μέχρι το 1948 και την προσάρτηση της νήσου στο Ελληνικό κράτος. Η ναυτιλία, η ναυπηγική και ο τουρισμός αποτελούν το τρίπτυχο της οικονομικής ευημερίας της Σύμης.

Η «Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη» είναι αφιερωμένη στον πολιούχο του νησιού, που παράλληλα είναι και ο προστάτης της Δωδεκανήσου και την καθιστά το πιο σημαίνον αξιοθέατο της συμιακής κοινότητας. Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το Κάστρο στο Πέδι, αφού θα έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσετε τη μαγική θέα πανοραμικά.

Στην πόλη του νησιού, βόλτες, διασκέδαση, υψηλή αρχιτεκτονική και ένα ευρύ φάσμα γαστρονομικών επιλογών, αδημονούν να προστεθούν στο «άλμπουμ» των αναμνήσεων σας.

Πέδι, Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας και Νάνου, είναι τα ονόματα τριών εκ των κορυφαίων παραλιών του νησιού που σας υπόσχονται «αξέχαστες» βουτιές και στιγμές χαλάρωσης. Οι ορμίσκοι, τα βοτσαλάκια, η αμμουδιά, οι χώροι εστίασης, τα κρυστάλλινα νερά και οι βαρκάδες θα σας δικαιώσουν στο έπακρο, για την επιλογή της Σύμης ως παραθεριστικό προορισμό!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες μέσα από τον φακό του παρακάτω βίντεο…