Ψέριμος: Το γαλήνιο νησί στην άκρη της Ελλάδας…

Ψέριμος. Το μικρό νησί της Δωδεκανήσου, με τα καταγάλανα νερά και την ακριτική «ταυτότητα», θα σας χαραχθεί στη μνήμη!

Ανάμεσα από την Κω και την Κάλυμνο, από τις οποίες θα φτάσετε σε αυτό με καραβάκι ή με θαλάσσιο ταξί, η Ψέριμος διατηρεί την αυθεντικότητα της, όντας απομακρυσμένη από τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη των περισσότερων ελληνικών νησιών. Η βασική ασχολία των κατοίκων είναι η αλιεία και η κτηνοτροφία. Στο νησί λειτουργεί δημοτικό σχολείο, ενώ φιλοξενεί ομάδες Προσκόπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το βόρειο τμήμα του νησιού ονομάζεται «Άκρα Βασιλική» και το νότιο «Άκρα Ρούσσα». Το παρθένο αιγαιοπελαγίτικο νησί φαντάζει ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, καθώς δραστηριότητες όπως, η πεζοπορία, το περπάτημα κατά μήκος της ακτής και το κύμα που «συντροφεύει» την αμμουδιά, θα σας αποφορτίσουν πλήρως!

Ο οικισμός «Αυλάκια» είναι ο πιο δημοφιλής στο νησί και έχει μία εξαιρετική παραλία με απαλή άμμο, γάργαρα νερά, αλμυρίκια και ομπρέλες. Παρόμοιο «ονειρικό» σκηνικό θα συναντήσετε και στις παραλίες Ρούσσα, Γλίστρα και Κορακία. Το Βαθύ και η παραλία Τάφος, είναι προσεγγίσιμες μέσω πεζοπορίας και χαρακτηρίζονται για τη βοτσαλωτή αμμουδιά και τη ξεγνοιασιά του απομονωτισμού τους.

Αν έχετε ως χόμπι την κατάδυση είστε στο κατάλληλο μέρος. Πάρτε το καραβάκι από την Άκρα Ρούσσα και μεταβείτε απέναντι στο γοητευτικό και συνάμα ακατοίκητο νησάκι «Πλάτη». Ο πλούσιος βυθός και τα «σμαραγδένια» νερά θα σας ωθήσουν στο να βάλετε μάσκα και αναπνευστήρα και να βουτήξετε χωρίς ενδοιασμούς!

Για τους “καλοφαγάδες”, καλοψημένα κρέατα, φρέσκα ψάρια, πεντανόστιμα θαλασσινά και γλυκές συνταγές των ντόπιων “παραμονεύουν”…

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο… και σας ευχόμαστε… Καλό ταξίδι!