Νίσυρος: Ηφαιστειακές παραλίες που συναρπάζουν!

Παραλίες Νίσυρος. Το νησί των Δωδεκανήσων, με την «άγρια ομορφιά» και τα ηφαιστειογενή τοπία που παραπέμπουν σε άλλο πλανήτη!

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Νίσυρος «γεννήθηκε» ύστερα από τη μάχη των Γιγάντων της Γης κατά των αθάνατων θεών του Ολύμπου. Υπήρξε κομμάτι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και μετέπειτα υπό τον ζυγό των Ενετών και των Οθωμανών.

Οι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τη γεωργία, την αλιεία και τον τουρισμό, ενώ η προεξάρχουσα εισοδηματική πηγή του νησιού είναι η εκμετάλλευση της ελαφρόπετρας.

Στη Νίσυρο, θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο ηφαίστειο, στα γραφικά σοκάκια του νησιού, να κάνετε πεζοπορία, και να απολαύσετε τοπικά ήθη και εδέσματα. Το πανηγύρι της «Παναγιάς της Σπηλιανής» τον Δεκαπενταύγουστο αποτελεί το πιο φημισμένο πολιτιστικό δρώμενο.

Το ηλιοβασίλεμα στο Αρχαίο Κάστρο θα σας καθηλώσει, αφού έχει θέα όλο το νησί.

Η «Παχιά Άμμος» και τα «Χοχλάκια» ή «Χοχλάκι» δεσπόζουν ως οι κορυφαίες παραλίες του νησιού μεταξύ άλλων. Οι γυαλιστερές πέτρες, τα μαύρα βότσαλα και το πεντακάθαρο σκούρο χρώμα των νερών, εξαιτίας του ηφαιστείου θα σας καταπλήξουν!

Αυτά και πολλά ακόμη, μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο βίντεο που ακολουθεί…