Η κρέμα με σουμάδα Λέρου φτιάχνεται με παραδοσιακά υλικά του νησιού και θα ικανοποιήσει πλήρως τον ουρανίσκο σας!
Ας δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 900 γρ. γάλα
- 450 γρ. σουμάδα
- 80 γρ. κορν φλάουερ
- 80 γρ. νερό κρύο
- καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα
- άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη σουμάδα
- Έπειτα, διαλύουμε το κορν φλάουερ στο νερό και πριν το γάλα βράσει, το ρίχνουμε στο μείγμα γάλακτος
- Μόλις η κρέμα δέσει, την αδειάζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 22 εκ. και την αφήνουμε να κρυώσει
- Τέλος, καλύπτουμε την κρέμα με αμύγδαλο φιλέ και πασπαλίζουμε με άχνη
Καλή σας απόλαυση!