Μαεριά: Το νόστιμο παραδοσιακό γλυκό από την Κω

Το παραδοσιακό γλυκό της Κω είναι η παραδοσιακή  Μαεριά. Πρόκειται για ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο γλυκό που φτιάχνουν στο νησί.

Υλικά

  • 1 φλ. νεσεστέ
  • 4½ φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2-3 φρέσκα νεραντζόφυλλα

Για το σερβίρισμα

  • καρύδι χοντροκομμένο
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το νισεστέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά πριν μπει στη φωτιά για να λιώσει καλά ο νισεστές.
  • Ανάβουμε τη φωτιά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει, να δέσει και να πήξει η βελούδινη κρέμα.
  • Στο τέλος του βρασμού, αφού αρχίσει να δένει η κρέμα, ρίχνουμε το ούζο και τα νεραντζόφυλλα για να πάρει το άρωμα.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.
  • Αδειάζουμε σε μία πιατέλα τη μαεριά όσο είναι ζεστή αφαιρώντας τα νεραντζόφυλλα.
  • Όσο είναι ζεστή πασπαλίζουμε κανέλα και καρύδια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά κόβουμε τη Μαεριά σε κομμάτια.

Καλή σας απόλαυση!