Κυρά Παναγία: Η δημοφιλέστερη παραλία στην Κάρπαθο

Η Κυρά Παναγιά βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα Πηγάδια, την πρωτεύουσα της Καρπάθου και μπορείτε να πάτε αρκετά εύκολα οδικώς. Πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου.

Η παραλία  είναι μια αμμουδιά ανάκατη με βότσαλα, διαμορφωμένη ανάμεσα σε βράχους, με την άμμο να αφήνει μια λευκόχρυση εντύπωση στο μάτι. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, διαθέτουν μια «κρυστάλλινα» δροσερή αίσθηση και στα παράκτια έχουν έντονο γαλανό χρώμα. Βαθαίνουν απότομα, ωστόσο, ενώ, όσο προχωρά κανείς προς τα μέσα, οι χρωματισμοί τους τείνουν προς το γνώριμο σκούρο μπλε του Αιγαίου.

Τα βράχια στις δύο πλευρές της παραλίας αποδεικνύονται δημοφιλέστατα για όσους αγαπούν να κάνουν βουτιές (με τη δέουσα προσοχή, ωστόσο, καθότι είναι απότομα κι έχουν και κάποιο ύψος), παρέχουν όμως κι ενδιαφέροντα βυθό, για όσους αρέσκονται να κολυμπούν με μάσκα και αναπνευστήρα. Η ακτή, επίσης, είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, οπότε μπορείτε να έρθετε όντας ήσυχοι ότι θα βρείτε ό,τι τυχόν χρειαστείτε. Αν όμως προτιμάτε να αράξετε με την ψάθα σας και τον δικό σας εξοπλισμό, υπάρχει χώρος και γι’ αυτό.

Δείτε περισσότερα πλάνα στο παρακάτω βίντεο