Τέλενδος: Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος!

Τέλενδος. Το νησάκι των Δωδεκανήσων, με τα διάφανα νερά και την άγρια ομορφιά, θα σας συναρπάσει!

Βρίσκεται δίπλα στην Κάλυμνο και θα φτάσετε σε αυτό μέσα σε οκτώ λεπτά, παίρνοντας το καραβάκι από τις Μυρτιές. Στο έδαφος του, δεσπόζει το  οροπέδιο “Ράχη”, που προσδίδει ξεχωριστή αίγλη στην αντίθεση βουνού-θάλασσας. Οι κάτοικοι του ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, ενώ ακόμη παράγονται αυθεντικό θυμαρίσιο μέλι, βότανα και μυρωδικά.

Οι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, που δεν προτιμάτε τους «προβολείς» της κοσμοπολίτικης αύρας, θα ταυτιστείτε με την Τέλενδο! Ιδανική για αναρρίχηση, πεζοπορία και βόλτα σε γραφικά μονοπάτια που «κλέβουν την παράσταση». Το ηλιοβασίλεμα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, θα σας μαγέψει.

Η «Παλαιοχριστιανική νεκρόπολη της Τέλενδου» με τους είκοσι θολωτούς τάφους (ιδιαίτερης ταφικής τεχνοτροπίας), η βυθισμένη πόλη Ποθαία, που είναι ορατή στο βυθό της στενής λωρίδας Καλύμνου-Τέλενδου και καταστράφηκε από σεισμό, καθώς και η βασιλική του Αγίου Κωνσταντίνου (μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής), αποτελούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού.

Χοχλακάς, Παράδεισος, Πνιγμένος και Πόθα, είναι τα ονόματα των τεσσάρων παραλιών της νήσου. Συνδυάζουν τα βότσαλα με τη χρυσή αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά με το γαλάζιο του Αιγαίου, ενώ επίσης είναι ημιοργανωμένες, κάτι που τις καθιστά κατάλληλες και για οικογένειες. Καλές βουτιές λοιπόν!

Και επειδή το μπάνιο… ανοίγει την όρεξη, η Τέλενδος σας επιφυλάσσει τοπικές γεύσεις ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Η γαριδομακαρονάδα, το χταποδάκι, τα καλαμαράκια, τα ντολμαδάκια, το κατσικάκι στη γάστρα και τα γλυκά του κουταλιού θα σας μείνουν αξέχαστα!