Χάλκη: Το «πορφυρένιο» νησί με τα τιρκουάζ νερά!

Χάλκη. Το «αριστοκρατικό» νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με τα πολύχρωμα σπίτια, τα γάργαρα νερά και το υψηλότερο καμπαναριό της Δωδεκανήσου!

Η ονοματοδοσία του νησιού προέρχεται από τη φοινικική λέξη “κάρκι” ή “κάλχι” που σημαίνει “πορφύρα”, το όστρακο, το οποίο έρρεε άφθονο στις ακτές του νησιού και ήταν η κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή των Φοινίκων. Το βενετσιάνικο αρχιτεκτονικό στοιχείο δεσπόζει, ενώ η εκκλησία του Αγίου Νικολάου φημίζεται για το επιβλητικότερο καμπαναριό που στέκει «αγέρωχο» κοιτάζοντας σας, από ψηλά…

Πραγματοποιώντας το πλωτό ταξίδι για τη Χάλκη, μέσω του λιμανιού της Ρόδου, θα «ανταμώσετε» με τη χάρη ενός «γαλήνιου» νησιού, με παραδοσιακά-ατόφια σοκάκια αιγαιοπελαγίτικων αποχρώσεων, θα γευτείτε τοπικές λιχουδιές και θα βουτήξετε σε καταγάλανα νερά ανέγγιχτων παραλιών!

Ο Πόνταμος, τα Φτενάγια και τα Κάνια, είναι οι τρεις παραλίες της νήσου που μπορεί κάποιος να τις προσεγγίσει με τα πόδια. Η αντίθεση του βραχώδους σκηνικού με την άμμο θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας και οι ανεμόμυλοι θα αποτελέσουν αφορμή για αναμνηστικές φωτογραφίες! Αξιοσημείωτο το γεγονός πως, αμφότερες είναι οργανωμένες με ταβέρνες και ομπρέλες για την εξυπηρέτηση σας.

Οι Γυαλοί, η Αρέτα και η Τραχειά, είναι προσβάσιμες μέσω βαρκάδας. «Σήμα κατατεθέν» τους, τα μεγάλα άσπρα βότσαλα και τα τιρκουάζ νερά!

Στο παρακάτω βίντεο, ξεδιπλώνεται πανοραμικά όλη η ομορφιά της Χάλκης…