Παραλία Κάθισμα – Λευκάδα: Η μικρή «Ιμπιζα» της Ελλάδας

Η παραλία Κάθισμα αποτελεί πόλο έλξης για το σύνολο των επισκεπτών που κάθε χρόνο ταξιδεύουν στη Λευκάδα.

Δεν την αποκαλούν τυχαία, μάλιστα, μικρή Ιμπιζα της Ελλάδας, αφού από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού έως και το τέλος Σεπτεμβρίου στο Κάθισμα χτυπά δυνατά η καρδιά της διασκέδασης.

Ομπρέλες και ξαπλώστρες, ήσυχες γωνιές για όσους θέλουν κάτι πιο ανοργάνωτο, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και δεκάδες δραστηριότητες για θαλάσσια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Είναι η παραλία που θα δεις ταυτόχρονα ένα παιδί να παίζει στην άμμο και κάποιον να προσγειώνεται με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Τα χαρακτηριστικά της παραλίας Κάθισμα είναι η χρυσή άμμος, τα τιρκουάζ γαλαζοπράσινα δροσερά νερά, η μεγάλη ακτογραμμή, στοιχεία που δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε παραδεισένιο μέρος.

Το νησί της Λευκάδας ξεχωρίζει όχι μόνο γιατί μπορεί κανείς να φτάσει οδικώς χωρίς να χρειαστεί να πάρει καραβάκι αλλά και για τις υπέροχες και παραδεισένιες παραλίες του.

Η παραλία Κάθισμα είναι εύκολα προσβάσιμη από την πόλη της Λευκάδας σε απόσταση 15 χλμ. από το κέντρο. Όταν φτάσετε στο χωριό Άγιος Νικήτας θα περιμένετε να δείτε την πινακίδα που πηγαίνει στην παραλία Κάθισμα για να στρίψετε δεξιά.

Απολαύστε υπέροχα εναέρια πλάνα από την παραλία Κάθισμα στο βίντεο…