Ιθάκη: Το “καταπράσινο” νησί του Οδυσσέα!

Ιθάκη. Ένα «εξωτικό» μέρος, με κρυστάλλινα νερά, πλούσια βλάστηση και μεγάλη ιστορία, σας περιμένει να το εξερευνήσετε στο Ιόνιο Πέλαγος!

Το νησί του μυθολογικού ήρωα και βασιλιά Οδυσσέα, ανήκει στο σύμπλεγμα των Επτανήσων και πρωτεύουσά του είναι το Βαθύ. Συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τη Λευκάδα, την Πάτρα, την Κεφαλονιά και τον Αστακό. Το «Βαθύ» και ο «Πίσω Αετός» είναι τα δύο σημαίνοντα λιμάνια του νησιού.

Πρόκειται για έναν υπέροχο τόπο, με “άγρια” ομορφιά, σοκάκια και κοσμική ζωή, με πολλές επιλογές διασκέδασης. Σε αυτόν τον ιδιαίτερο προορισμό, θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικό-πολιτισμικών επιρροών, αφού στο διάβα των καιρών το νησί έχει κατακτηθεί από Βενετούς, Γάλλους, Τούρκους, Ρώσους και Βρετανούς.

Η ηρεμία και η γαλήνη που σας προσφέρει η ποικιλομορφία των φυσικών αντιθέσεων της, θα σας βοηθήσουν να βρείτε και εσείς τη δική σας «Ιθάκη».

Τα πανηγύρια και η “Γιορτή του κρασιού”, είναι τα παραδοσιακά και εθιμικά δρώμενα της περιοχής και προσελκύουν ετησίως πλήθος ντόπιων και επισκεπτών.

Όσον αφορά τις παραλίες; Σας αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Ειδυλλιακές εικόνες θα εμπλουτίσουν τις αναμνήσεις σας και θα γεμίσουν το άλμπουμ σας… Γραφικοί κολπίσκοι με γαλαζοπράσινα νερά, απαλή αμμουδιά, βότσαλα και μοναδικό βυθό, ξεπηδούν διάσπαρτοι κατά μήκος της νήσου. Το Σαρακήνικο, το Φιλιατρό και το Γιδάκι, είναι οι κορυφαίοι εξ αυτών και παράλληλα αποτελούν τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Ιθάκης!

Στο ακόλουθο βίντεο, αφήστε τη μαγεία της φύσης, να σας ταξιδέψει…